Nevíte si rady, jaké barvy do dětského pokoje patří a které zde naopak nemají co dělat? Zařídit dětský pokojíček není zrovna snadný úkol a co se barev týče, lze snadno sáhnout vedle. Poradíme vám, do jakých barev můžete zahalit stěny dětského pokojíčku, aby se v něm vašim dětem líbilo.

Barvy do dětského pokoje pro nejmenší

Zařizujete-li pokojíček pro ty opravdu nejmenší děti, možná máte tendence vydat se směrem jemných a pastelových odstínů. Pro výmalbu pokoje nejmladších ratolestí se hodí vše od decentních tónů modré, růžové, krémové a případně zelené. Miminka a malé děti pastelové tóny uklidňují, působí na ně příjemným dojmem, navozují pozitivní atmosféru a pocit bezpečí.

Malmex.cz

Předškolákům vybírejte veselé barvy

Jakmile děti povyrostou, což se často k nelibosti rodičů děje rychleji, než by si přáli, je na místě pozměnit dětský pokoj – a to nejen barevně, ale také vyměnit dětský nábytek za trochu větší, díky kterému se děti budou cítit zase o kousek „dospělejší“. Pokud jde právě o výmalbu, rozhodně se nebojte sytějších a veselých barev. Vymalovat pokoj můžete do všech barev duhy, nebraňte se výrazným barvám, které v dětech podněcují fantazii a probouzí v nich chuť si hrát.

Školáci ocení, když je do výmalby pokoje zapojíte

Když jde dítě do školy, už to rozhodně není žádné batole, které by nedokázalo nahlas projevit svůj názor. Ba spíše naopak. Děti v tomto věku již mají svůj názor i přání. Něco se jim líbí a něco zase ne, proto rozhodně neuděláte chybu, když se s dětmi pobavíte, jak by si svůj pokoj představovaly a necháte je klidně i rozhodnout, jaká barva to nakonec vyhraje.