Váš byt už nutně potřebuje vymalovat stěny a vy se nemůžete rozhodnout, jestli máte vymalovat sami nebo si najmout profesionálního malíře? Rozhodnutí je samozřejmě na vás. Jaké má výhody profesionální malíř? Proč si na malování domu najmout odborníka?

 

Malování pokojů na první pohled vypadá zcela jednoduše. Může to být však docela náročná práce, pokud nemáte žádné zkušenosti. Profesionálové jsou přitom odborníky a navíc prochází školeními a znají veškeré novinky na trhu. Mají zkušenosti s různými typy barev i nátěrů. Při výběru vám tak mohou pomoci.

Malmex

Profík vám se vším poradí

Nejen, že profesionální malíř ví, jaký typ barvy bude pro váš domov nejvhodnější. Poradit vám může také s odstíny barev. Pokud si představujete určitý design, rád ho s vámi zkonzultuje a poté vymaluje tak, aby se vám výsledek líbil. Pomoci může také v případě, že nevíte, jaký design zvolit.

 

Nemusíte se o nic starat

Pokud si budete malovat sami, musíte si nakoupit vybavení a materiál. Profesionální malíř si vše přiveze s sebou. Mají štětce, válečky i stříkací pistole. Samozřejmě vám nejen vymaluje, ale také případně opraví poničené stěny. Profesionálně. Případné díry nebo trhliny zadělá tak, aby na nové výmalbě nebylo nic znát. Malíři mají navíc také zkušenosti s různými technikami a dokáží vytvořit opravdu špičkový výsledek.

 

Úklid můžete nechat na něm

Máte největší obavy z toho, že budete muset uklízet? Pokud se s malířem dohodnete, určitě nebudete muset místnost nijak připravovat ani uklízet. Vždy se však zeptejte, zda jsou tyto služby v ceně nebo si je budete muset připlatit. Lepší je vše dohodnout předem, aby následně nevznikly zbytečné dohady.

 

Ušetříte spoustu času

Nejen úklid je časově náročný. Ale také příprava stěn nebo malování stropu je pro samouka nebo začátečníka časově náročná práce. Zkušený profesionální malíř bude mít vše hotovo za mnohem kratší dobu než vy. A vy se budete moci po dobu jeho práce věnovat tomu, co zrovna budete chtít.

 

Ve výsledku ušetříte

Spousta lidí si myslí, že najmout si malíře je finančně nákladné. Pokud se však na věc podíváte z dlouhodobého hlediska, není tomu tak. Malíř použije kvalitní materiály i barvy. Ty jsou obvykle odolné vůči opotřebení i slunečnímu záření. To znamená, že další nátěr nebudete muset dělat tak brzy. Ve výsledku tak ušetříte nejen peníze, ale také čas.

 

Garantovaná kvalita od profíka

V případě, že si budete byt malovat sami, nemáte žádnou záruku. V případě profesionálního malíře však máte záruku. Pokud se vyskytnou problémy v průběhu určitého času, opraví je zdarma. To je výhodou pro zákazníky. Jestliže bude něco v nepořádku, nenastane tak velký problém.

 

Tapetování? Ve špičkové kvalitě

Chtěli byste do interiéru tapetu? Třeba moderní fototapetu se stromy nebo scenérií města? Vypadají opravdu krásně, ale jejich lepení není zcela jednoduché. Pokud si najmete profesionála, budete mít jistotu, že tapety nalepí rovně a kvalitně. Rozhodně nemusíte mít obavy z toho, že by na nich byly bubliny. A už vůbec ne z toho, že by se vám po nějakém čase ze zdi odlepily.

 

Máte doma plíseň? Žádný problém

Pokud vás trápí doma plísně, je určitě dobrý nápad, obrátit se na profesionály. V první řadě je tedy třeba zjistit, proč vaše zdi vlhnou a plesniví. A až bude znám počátek problému, vyřeší se. Jednou pro vždy. Kvalitní malíř vám jistě nedoporučí jen zeď postříkat savem. Stoprocentně bude potřeba větší péče o zeď. Malíři následně obnoví omítky a případně vám navrhnou speciální nátěr. Ten se hodí nejen do kuchyní a koupelen, ale také do dalších částí bytu.

 

Nabízí i další speciální nátěry

Profesionální malíři vám dokáží poskytnout také další speciální nátěry a barvy. Může jít například o antibakteriální barvy nebo termoizolační či protipožární nátěry. Stačí se jen dohodnout, co budete potřebovat. Případně si nechat poradit, který typ nátěru bude právě do vašeho domu či bytu vhodný.

 

Poradí si se zakouřenými prostory

Pokud potřebujete vymalovat místnost, kde to zapáchá kouřem, rozhodně nebude stačit jen zcela nový nátěr. Je třeba nejprve stěny očistit a poté teprve znovu vymalovat. Odborník z oboru malířství vám určitě doporučí nejlepší cestu k tomu, aby v místnosti do budoucna nebylo po kouři ani památky. A nejde jen o samotný zápach, ale také o případné skvrny na zdech. Malíř se s tím vypořádá raz dva.